Az egyre népszerűbb aszalványok

Aszalványok, az egészséges nassolni valók
Aszalványok, az egészséges nassolni valók

Egyre népszerűbbé válnak napjainkban a biogyümölcsből, illetve zöldségből készült ételek fogyasztása. Sok zöldségtermesztő, illetve gyümölcsökkel foglalkozó személy, azok feldolgozása során, foglalkozik aszalványok készítésével is. Vannak készen megvásárolható, többszintes, emeletes aszalók, de akadnak olyan vállalkozó kedvű egyének is, akik saját kezűleg, faanyag felhasználásával építik meg a saját aszalórendszerüket.

Az aszalványok régen a befűtött kemencében készültek, hiszen az agyagos és törmelék üvegből készült tűzhelynek a fala nehezen hűl ki, így az egyenletes hőmérséklet biztosított ahhoz, hogy a saját termesztésű terményekből egyenletesen távozzon a nedvesség. A nagyipari aszaló berendezésekben felhasznált gyümölcsök minősége sokak által megkérdőjelezett, éppen ezért jobb, ha a kisebb, családi vállalkozások által készített aszalványok megvásárlása mellett döntünk, amennyiben valóban vegyszermentesen szeretnénk táplálkozni. Az aszalt gyümölcsök fogyaszthatóak önmagukban desszertként, a szárított zöldségekből pedig kiváló fűszerkeverék készíthető.

admin

Következő cikk

Sci-fi irodalom, egy kis történelem

hét okt 5 , 2015
A science fiction, angol eredetű szó, magyarra fordítva azt jelenti, hogy tudományos-fantasztikus, de zsargon módba gyakran használják a sci-fi rövidítést is. A sci-fi irodalom olyan művészeti alkotás, ami egy a jövőben elhelyezkedő, képzeletbeli lehetséges történetet jelenít meg. Két válfaját különböztetünk meg: hard sci-fi és soft sci-fi. Az első ragaszkodik és […]

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás