Képességfejlesztő játékok gyerekeknek
Képességfejlesztő játékok gyerekeknek

Minden szülő szeretné, ha a gyermeke talpraesett lenne és az élete akadályait könnyedén venné. Így megtesz mindent azért, hogy a tőle telhető legokosabb módon fejlessze a képességeit. Olyan esetekben, amikor elmaradás lép fel valamilyen területen, a szemfüles szülő szolgálatában állnak a képességfejlesztő játékok.

Viszont azt, hogy milyen területen van fejlődésre szüksége a gyermeknek, az oktatójával és az iskolapszichológussal karöltve tudja pontosítani, így célzottan javíthat a teljesítményén.

Egy olvasási nehézséggel küzdő gyermeknek nem ugyanazokon a területeken kell fejlődnie, mint egy beszéd és fogalmazási problémákkal küzdőnek. Tegyük fel, ha egy diszlexiás, vagyis olvasási nehézséggel küzdő gyermek fejlesztése a cél, akkor javasolt a térbeli tájékozódási képességét, a formaérzékelési képességét, a differenciálási képességét (két dolog különbözőségének felismerési képességét) fejleszteni.

Erre a célra, sok egyéb játék mellett, hatékonyan felhasználható képességfejlesztő játékok lehetnek a labirintusjátékok, a különbség-felismerő játékok, a megfigyelésre alapuló „Mi tűnt el?” témájú játékok.